Milky

CRO // ZG


SHARE

Biography


Alen Milković suvoditelj je emisije #DiscoPassion koja je posvećena High Energyju i Italo Discu. Slušanjem ove vrste glazbe počeo se baviti još u osnovnoj školi, davne 1987. godine. Te godine bio je suutemeljitelj, a kasnije je postao suproducent i jedan od vokala hrvatske Italo/Energy grupe Secret Dream. Jedna od njihovih pjesama osvanula je i na ondašnjoj Demo top-listi Radija Velika Gorica (RVG).

Budući da žar interesa nije prestajao, 1998. godine pokrenuo je internetske stranice http://www.italo-disco.net. Bio je to jedan od prvih siteova u svijetu posvećen ovim glazbenim stilovima. Na siteu je pokrenut i Croatian Italo Disco Fan Club, s namjerom da okupi fanove iz cijele Hrvatske na jednom mjestu. 2006. odlazi na prvi veliki Italo Disco koncert raznih Italo izvođača u Mantovi, gdje su se skupili obožavatelji toga glazbenog stila sa svih strana svijeta. Na temelju toga nastaje zamisao o lokalnome druženju fanova. Iste godine preko sitea pozvao je članove Fan Cluba na druženje u pizzeriju Colonia. Okupilo se tridesetak ljudi koji su se upoznali i od osnutka te jezgre počinje učestalo druženje. U suradnji s Darijem Brumnićem kreće organizacija Italo & Energy partyja. U početku su druženja osmišljena kao glazbene slušaonice, a ubrzo se druženja nastavljaju i u diskotekama.

  1. godine Croatian Italo Disco Fan Club prebacuje sa sitea http://www.italo-disco.net na Facebook (https://www.facebook.com/groups/138754692846171) i tada nastaje eksplozija članstva, a priključuju se i Italo Disco i High Energy izođači. Također pokreće i inozemnu inačicu Fan Cluba u kojoj je službeni jezik engleski (https://www.facebook.com/groups/www.italodisco.net).

Partyji se prvo odvijaju u Zagrebu i bližoj okolici, a zatim kreću i izvan zagrebačkog područja. 2017. godine partyji se vraćaju u samo srce Zagreba, na Trg bana Josipa Jelačića, u klub Ritam grada. Zatim se partyji odvijaju na još nekoliko lokacija, a uz tada novopečenoga DJ-a Darija Brumnića stalni DJ Fan Cluba postaje i iskusni DJ Michael Geušić. Partyji se obustavljaju zbog korone, ali se promocija ovoga glazbenog stila prebacuje na Radio Crash, promoviraju je DJ-i Dario i Michael.

Nakon iznenadne smrti ikone Italo Disca – Alberta Onea, predlažem Dariju da se napravi zajednička emisija posvećena preminulom velikanu. Zbog pozitivnih kritika, zahtjeva slušatelja, ali i nedostatka ovoga tipa emisije u hrvatskom eteru, dolazi do drugog nastavka emisije koja tada dobiva ime #DiscoPassion i kreće u višesatno emitiranje svake subote od 15 sati. Dio emisije posvećen je glazbenoj edukaciji slušatelja raznoraznim zanimljivim podacima, drugi je dio predstavljanje hitova, ali i rariteta koje većina slušatelja vjerojatno nije još čula, treći je promocija novijih pjesama, a emisija je povremeno oplemenjena i gostovanjima pjevača, skladatelja, producenata, dj-a, radijskih voditelja iz osamdesetih godina i samih fanova/slušatelja emisije koji su dugogodišnji vjerni sljedbenici ovoga glazbenog stila.

Kroz promociju emisije #DiscoPasion promovira se i mali veliki Radio Crash koji je područje potpune stvaralačke slobode, pozitivnosti, prijateljstva, dobre zafrkancije, druženja, Coca Cole i štapića, a posebno treba istaknuti – hrdanja ćevapčića i inih ukusnih delicija! 😊

 

Expand
Play Cover Track Title
Track Authors