Kalazić, Pinot crni 2008, 20.07.12

 

Dobar dan, danas pijemo Pinot Crni od Kalazića iz 2008 godine. Na poćetku htio bi reći da nisam ljubitelj kontinentalnih vina pogotovo crnih ( crvenih ) no ovo vino me je iznenadilo.

Dakle radi se o vrlo jakom vinu 14.8 % Alc. Piše na njemu da se pije od 14 - 16 C no međutim mogu vam reći da je bolje kada ga pijete na 18-19.

Dalje piše da vino ide uz jake sireve, jaka jela kao što su guska, pečenja od tamnog mesa i sl. Vjerujem da je tako ali ja danas nemam nista od toga pri ruci.

Ok... ajmo sada par rijeći o vinu. Otvorio sam ga i ostavio da malo diše. I dobro da sam to napravio. Osjeti se fini miris po šlivama-kupinama. Vino tamno crvene boje. Malo me podsjeća na himper. Kušao sam ga.... Voćni okusi sa finim sladom. Kiseline ima ali nije mi previše. Ide na nepce pa u nos. O pa to je dosta jako vino moram priznati. Osjeti se kao da jedete pekmez od jagode ili šljiva.  Ostaje aroma dugo i after taste daje jedan poseban štih na bobičasto voće. Snažno vino ali fino za piti. U početko kao da stvarno alkohola ima malo previše no kasnije se to izgubi. Ovo vino je stvarno dobro pogotovo za cijenu uloženog.

 

OCJENA 6,8/10